Firmalar İçin İyi Bir Logo Tasarımı Ne Kadar Önemli?

6 Şubat 2021

Markanızı büyütecek adımlar atarken daha kaliteli seçeneklerden faydalanmak adına logo tasarımının firma için önemini keşfetmeye ne dersiniz? Hem logonuzun tasarlanma sürecindeki zorlukları keşfedebilecek hem de logo tasarımı ile sizleri bekleyen serüvene bir göz atabileceksiniz.

Logo bir markanın diğerlerinden ayrılmasını sağlayan yazı, sembol ve işaretlere verilen isimdir. Görsel açıdan kusursuz olması adına çok emek sarf edilen logoların genellikle markayı yansıtması adına ekstra çaba sarf edilir. Bu da logo tasarım sürecinde ‘revize’ kavramının sık sık gündeme gelmesine neden olur. Genel özellikleri ile insanların en çok önemsediği konulardan biri olan logo ile ilgili markaların neden çok dikkatli olmaları gerektiğine bakalım.

Logonun Firma için Değerini Ortaya Çıkaran Unsurlar

Logonun sizin için önemini yansıtan en önemli konuları aşağıda derledik. Aşağıdaki özellikleri nedeni ile dikkatle tasarlanması gereken logonun olası aksilikler nedeni ile sizi ciddi manada zorlayacağını söyleyebiliriz.

1.Marka Hikayesini Yansıtır

Her firma markasını logosu ile bütünleştirerek tüketiciler üzerinde daha ciddi etkiler ortaya çıkarmaya odaklanır. Çünkü markaların amacı hikâyenin etkileyiciliğini de kullanarak tüketiciler üzerinde satın almaya yönelik etkiler oluşturmaktır. Eğer logonuz hikayenizi yansıtmıyorsa müşterilerinizin sizden etkilenerek sizi tercih etmesi zorlaşır. Bu da başarısız bir girişim olmanızda rol oynar.

2.Özgünlüğün Göstergesidir

Bir markanın başarısında rol oynayan en önemli etmenlerden bir tanesi de özgünlüktür. Çünkü büyümeyi hedefleyen ve kaliteyi ön plana çıkarmak isteyen markaların özgün olmaması tüketicilerin markaya olan ilgisini düşürür. Bu sadece markaya olan güveni azaltmakla kalmaz markanın sektörde rekabet gücünü de çok ciddi anlamda düşürür. Bu neden le logonun özgün ve dikkatle tercih edilmesi gerekir!

3.Marka Bilinirliğinde Rol Oynar

Başarılı bir logo en kapsamlı reklam faaliyetinden daha etkili olabilir. Çünkü reklamların insanlar üzerindeki etkisi ile logonun etkisi kıyaslandığında akılda kalıcı bir logonun değeri daha büyüktür. Çünkü tüketiciler logolara öylesine odaklanır ki akılda kalıcı bir seçeneğin satış kararlarını bile yönettiği söylenebilir.

Tüm yönleri ile ele alındığında logonun değerini anlamak çok daha basit olur. Siz de logonuzu şansa bırakmayın ve tasarım süreçlerinde dikkatli olun!


Firmalar İçin İyi Bir Logo Tasarımı Ne Kadar Önemli? was originally published in SyconX on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.